|HOME| |DIY FAQ| |GEO FAQ| |Debugging Page| |Links| |Schematics| |Wiki| |Layouts Gallery| |STORE|
|AMPAGE| |GEOFEX| |AMZ|

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
September 15, 2014, 06:53:37 PM
966906 Posts in 103220 Topics by 32781 Members
Latest Member: stidiek
Home Help Login Register
DIYstompboxes.com  |  DIY Stompboxes  |  Building your own stompbox  |  'LIGHTWAH' 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 34 Go Down Print
Author Topic: 'LIGHTWAH'  (Read 88306 times)
deadastronaut
Posts: 9594


Rob H. LONDON


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #40 on: March 09, 2011, 08:19:05 AM »

cool, glad you liked it... icon_cool

schemo nearly there!...for you schematic fanatics.. icon_mrgreen

it dont look right on the switching on the schematic so far.....but it works!!!!....
Logged

deadastronaut
Posts: 9594


Rob H. LONDON


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #41 on: March 09, 2011, 08:47:54 AM »

right ive done the full schematic.... i just got to work a way of getting it up here!...its a cwz file..hmmmm.......and it wont export an image... icon_rolleyes

i'll try and find a pdf writer!...
Logged

~arph
Posts: 1410


Arnoud P. - The Netherlands


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #42 on: March 09, 2011, 08:53:32 AM »

Make a screenshot (ctrl+printscrn) and then paste in into your favourite Graphics tool.. (which should be GIMP of course Tongue )
Logged

StripMagic: discontinued. BUT I am working on a follow up that opens Eagle files and does basic CMOS simulation.
deadastronaut
Posts: 9594


Rob H. LONDON


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #43 on: March 09, 2011, 08:58:31 AM »

right ok i'll try it.....never done that before...my pdf writer isnt having it today!...
Logged

~arph
Posts: 1410


Arnoud P. - The Netherlands


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #44 on: March 09, 2011, 09:02:04 AM »

Btw,

Alt+Prtintscrn only captures the active window..
Logged

StripMagic: discontinued. BUT I am working on a follow up that opens Eagle files and does basic CMOS simulation.
deadastronaut
Posts: 9594


Rob H. LONDON


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #45 on: March 09, 2011, 09:04:42 AM »

great it worked..cheers man...have to remember that..top tip!. icon_wink
right here ya go guys!...

edit: corrected ...after arnoud spotted it... cheers man!.. icon_wink

« Last Edit: March 09, 2011, 09:35:18 AM by deadastronaut » Logged

~arph
Posts: 1410


Arnoud P. - The Netherlands


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #46 on: March 09, 2011, 09:13:03 AM »

Thanks! glad it worked out
Logged

StripMagic: discontinued. BUT I am working on a follow up that opens Eagle files and does basic CMOS simulation.
~arph
Posts: 1410


Arnoud P. - The Netherlands


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #47 on: March 09, 2011, 09:16:37 AM »

The tremwah/pulse switch looks wrong to me... shouldn't it be opening or closing the connection between points two and three there?
Logged

StripMagic: discontinued. BUT I am working on a follow up that opens Eagle files and does basic CMOS simulation.
deadastronaut
Posts: 9594


Rob H. LONDON


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #48 on: March 09, 2011, 09:20:34 AM »

yep...it should!.good catch!....  thanks i'll alter that...still getting used to schemo's.... Roll Eyes



heres a short clip of clean sound...seeing as i got carried away on the vid with distortion etc...

first clip...tremwah..then with depth.......then pulse with depth..(notice pulse is a bit quieter)... then manual wah...no trem..

http://dl.dropbox.com/u/7464107/pulsewahtestclean.wav
Logged

askwho69
Posts: 679



Re: 'PULSEWAH'
« Reply #49 on: March 09, 2011, 09:25:46 AM »

Wow ROB! nice design! looking forward on this
Logged

"To live is to die"
deadastronaut
Posts: 9594


Rob H. LONDON


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #50 on: March 09, 2011, 09:27:32 AM »

corrected schemo above!... icon_wink


right who's making the pcb then?...any offers?..... icon_mrgreen...


am going to mess around with the values on the wah later tonight.......try and get a bit wider range on it!...more sweep etc...
« Last Edit: March 09, 2011, 10:36:38 AM by deadastronaut » Logged

tasos
Posts: 792



Re: 'PULSEWAH'
« Reply #51 on: March 09, 2011, 12:40:41 PM »

corrected schemo above!... icon_wink


right who's making the pcb then?...any offers?..... icon_mrgreen...


am going to mess around with the values on the wah later tonight.......try and get a bit wider range on it!...more sweep etc...
hey!i could make the pcb....but only programm i found online was pcb wizard....if you guys like it i can begin that...probably now! icon_razz
Logged
~arph
Posts: 1410


Arnoud P. - The Netherlands


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #52 on: March 09, 2011, 02:26:17 PM »

Ok, I just spent some time with the circuit. It's very nice.
I expanded it such:

I used two separate LDR's for the Tremolo and Wah, this way we don't get a volume loss in pulse mode.
I have an earth and space interface (antenna) controlling an LED and two LDR's pointing to that for Depth control.

I we do some smart wizardry with a rotary switch we can get the following:

1. Wah -> Just the wah controlled by the antenna
2. Wahmolo -> Wah fixed or by pot , tremolo depth controlled by antenna
3. Tremowah -> Tremolo and wah, wah controlled by the antenna, tremolo depth fixed/or with a pot
4. Tremawolo -> Wah AND trem depth controlled by antenna
5. Pulse -> Wah and trem controlled by LFO, depth controlled by antenna

My guess is that the last two sound the same. So if we drop the last one we can do this with a 4P3T.


Logged

StripMagic: discontinued. BUT I am working on a follow up that opens Eagle files and does basic CMOS simulation.
deadastronaut
Posts: 9594


Rob H. LONDON


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #53 on: March 09, 2011, 04:32:09 PM »

@arnoud... icon_eek

were gonna need a bigger box... icon_mrgreen.... cool ideas!!!...what's the earth antennae?...is that like the proximity sensor?...


@tasos, go for it, i have my box ready to go already..for this version...1590b.  icon_wink


i might have to bite the bullet and learn express pcb..or eagle!....arghhhhhh..... Tongue
Logged

Hides-His-Eyes
Posts: 1422


Re: 'PULSEWAH'
« Reply #54 on: March 09, 2011, 05:03:24 PM »

Learn eagle

expressPCB is false economy in terms of your time
Logged
deadastronaut
Posts: 9594


Rob H. LONDON


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #55 on: March 09, 2011, 05:40:09 PM »

cheers hhe, i'll take a look.....i feel a steep learning curve heading my way!.... icon_rolleyes icon_wink

edit:

got bored and thought i'd do a vero version.just for the hell of it!......i'm a glutton for punishment!... Roll Eyes

not verified, but looks ok to me!..but you get a free bonus duck picture too..... icon_cool

« Last Edit: March 09, 2011, 08:33:59 PM by deadastronaut » Logged

ronnie
Posts: 60


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #56 on: March 10, 2011, 06:58:04 AM »

Do you have a layout and pcb, or could you send the actual Diy layout creater
file, we could print the pcb from that, I don't understand vero layouts
because I can't see the traces, thanks for a great project

Ronnie
Logged
~arph
Posts: 1410


Arnoud P. - The Netherlands


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #57 on: March 10, 2011, 07:01:35 AM »

Hi ronnie,

There is no other layout then this vero layout.
As for the traces,

The horizontal lines are connected (labled with the letters a,b, c etc. )
Logged

StripMagic: discontinued. BUT I am working on a follow up that opens Eagle files and does basic CMOS simulation.
tasos
Posts: 792



Re: 'PULSEWAH'
« Reply #58 on: March 10, 2011, 07:11:22 AM »

hello....i need two things before i begin the layout...
a better quality of the schematic...[if there is this one is fine....my e-mail is available on my profile...]
and lastly i need the dimensions of the 1590b box please....
Logged
~arph
Posts: 1410


Arnoud P. - The Netherlands


WWW
Re: 'PULSEWAH'
« Reply #59 on: March 10, 2011, 07:13:47 AM »

@arnoud... icon_eek

were gonna need a bigger box... icon_mrgreen.... cool ideas!!!...what's the earth antennae?...is that like the proximity sensor?...

Hammond BB I guess..

Yes, I am talking about the proximity sensor ala the zvex probes.. but we use the enclosure as the antenna.. (use isolated jacks!!)

By the way I replaced the 555 oscillator with a single opamp oscillator as in the Little Angel chorus. I changed some values there to increase the output level and run it through an NPN for the LFO led.

This way we only need a single TL074  icon_biggrin and a transisor.





Logged

StripMagic: discontinued. BUT I am working on a follow up that opens Eagle files and does basic CMOS simulation.
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 34 Go Up Print 
« previous next »
Jump to: