|HOME| |DIY FAQ| |GEO FAQ| |Debugging Page| |Links| |Schematics| |Wiki| |Layouts Gallery| |STORE|
|AMPAGE| |GEOFEX| |AMZ|

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
July 28, 2014, 08:22:34 AM
961100 Posts in 102740 Topics by 32412 Members
Latest Member: Bulinski102
Home Help Login Register
DIYstompboxes.com  |  Projects  |  Beginner Project  |  Can I use a Mono jack as the input if I'm powering via adapter only (no battery) 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Can I use a Mono jack as the input if I'm powering via adapter only (no battery)  (Read 1912 times)
vince37
Posts: 25


Can I use a Mono jack as the input if I'm powering via adapter only (no battery)
« on: February 19, 2012, 01:43:42 PM »

I understand that the stereo jack is used to shutdown the power to preserve battery life but I never use batteries, so was wondering if I can just use a mono and a 9v DC socket?
Cheers.
Logged
CurtisWCole
Posts: 75


Curtis C.


Re: Can I use a Mono jack as the input if I'm powering via adapter only (no battery)
« Reply #1 on: February 19, 2012, 01:46:43 PM »

Yes you can.

Curtis
Logged

Composers shouldn't think too much - it interferes with their plagiarism.
Howard Dietz
aron
Administrator
Posts: 10183

Aron Nelson


Re: Can I use a Mono jack as the input if I'm powering via adapter only (no battery)
« Reply #2 on: February 19, 2012, 01:47:13 PM »

Yep, everything should be fine.
Logged
vince37
Posts: 25


Re: Can I use a Mono jack as the input if I'm powering via adapter only (no battery)
« Reply #3 on: February 19, 2012, 01:49:02 PM »

WOW! rapid response!

Thanks.... I can use up all these mono jacks now Smiley

Cheers
Logged
chromesphere
Posts: 1121


Paul - Australia


WWW
Re: Can I use a Mono jack as the input if I'm powering via adapter only (no battery)
« Reply #4 on: February 27, 2012, 09:36:15 PM »

Hi vince,

I often use 2 x mono's for builds, particularly if i have no intention of adding a battery or there's no room for a battery.  It's also a good idea to use mono's for tight builds like 1590a builds.  If you do add a stereo jack, you can always add the battery snap down the track as well.

All the best with your build!!

Paul
Logged

vince37
Posts: 25


Re: Can I use a Mono jack as the input if I'm powering via adapter only (no battery)
« Reply #5 on: March 09, 2012, 08:27:17 AM »

Hi chrome,

Yes, I'm a little more experienced now so I just wire everything with mono jacks.. as I never use batteries it makes things a lot easier and as you said, neater

Cheers
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to: