DIYstompboxes.com

Projects => Beginner Project => Topic started by: mushjoon on June 08, 2020, 01:57:23 PM

Title: My first pedal: LPB-1 but no sound?!?!?!
Post by: mushjoon on June 08, 2020, 01:57:23 PM
(https://i.postimg.cc/8FL2MKmV/20200609-023925.jpg) (https://postimg.cc/8FL2MKmV)


(https://i.postimg.cc/620F18Pj/20200609-023943.jpg) (https://postimg.cc/620F18Pj)


(https://i.postimg.cc/D8mRByP6/20200609-024014.jpg) (https://postimg.cc/D8mRByP6)


(https://i.postimg.cc/CBFQDFKj/20200609-024037.jpg) (https://postimg.cc/CBFQDFKj)

Hi everyone, I just bought my first breadboard a few days ago and I decided to build LPB-1 for my first ever project. For the schematic, I used Beaves Audio's LPB-1 schematic.

http://beavisaudio.com/schematics/Electro-Harmonix-LPB-1-Schematic.htm (http://beavisaudio.com/schematics/Electro-Harmonix-LPB-1-Schematic.htm)

However, after wiring them as best as I could, no sound came out after plugging it into an amp.

My biggest suspicion is that I bought wrong type of input/output jacks. Here's the link to the exact model that I bought and it's the first schematic.   

https://www.eleparts.co.kr/goods/view?no=67840 (https://www.eleparts.co.kr/goods/view?no=67840)

Of course, there's also a high chance that I simply wired them all wrong.

Can you please help me out?

Thank you.
Title: Re: My first pedal: LPB-1 but no sound?!?!?!
Post by: deadastronaut on June 08, 2020, 03:25:01 PM

hi you need to connect the +9v and gnd to the other rails too.......(red and blue)

your power is only connected to the 1 set of +9v and gnd with battery....


and the layout looks wrong.  hang on i'll see what i can do for you...

we will get you going .  ;)
Title: Re: My first pedal: LPB-1 but no sound?!?!?!
Post by: deadastronaut on June 08, 2020, 03:47:09 PM
here you go, try this....

(https://i.postimg.cc/Bnpz2N8D/LPB1.jpg)
Title: Re: My first pedal: LPB-1 but no sound?!?!?!
Post by: antonis on June 09, 2020, 05:19:04 AM
I like Rob's capacitors.. :icon_wink:
(20W resistors should be jealous for caps 16mm spacing..)

P.S.
Maybe some jumpers berween PS pads quintets should be helpful..
(just in case of...)
Title: Re: My first pedal: LPB-1 but no sound?!?!?!
Post by: deadastronaut on June 09, 2020, 06:25:43 AM
 :icon_mrgreen: they were the only ones i could find ha ha....adds mojo.  ;D

but hey if he gets the idea.. ;)